diumenge, 30 de desembre del 2007

MÉS BARÇA DE BASQUET: LA DE CAL I LA DE SORRA

Les festes de Nadal i l'acumulació de jornades de l'ACB per Nadal (era un missatge a la lliga de futbol?) no m'han donat temps de comentar la victòria del Barça de basquet sobre el Real Madrid (un altre cop ggg!!) abans de que tornessin a perdre amb el Menorca tot el que havien guanyat.

Si us fixeu la recepta que vaig donar a l'anterior missatge gairebé va funcionar, contra el Madrid Kasun només va fer sis punts al primer quart, però en Fran Vazquez en va fer quatre, haurem de dir que cal sumar els punts d'aquests dos al primer quart per saber si guanyarem o perdrem. Avui, no cal dir-ho, el Kasun ha fet ben poca cosa al principi i de seguida hem tingut el partit malament.


El partit contra el Madrid va ser brillant, sobretot la defensa, cosa que té més mèrit contra un equip al que li xiulen tantíssimes faltes a favor. El Barça havia pensat molt bé com parar a Bullock i li va funcionar. I es veu que el Madrid no tenia gran cosa més. De l'actuació de Basile em quedo amb la defensa, però aquests triples acrobàtics amb un 3/11 d'encert no m’impressionen, més bé amb fa por, si arriba a tirar 11 triples amb el percentatge d'avui sí que hagués estat impressionat (2/3).

El problema és que contra el Madrid van jugar gairebé només sis jugadors, tot i anar guanyant de vint, i avui aquests jugadors estaven esgotats, i han tornat a jugar ells més que cap altra. Hem alternat els pivots (ara gairebé ja no autoelimina al Kasun a les tres personals com l'any passat), però els baixos no hi ha manera de canviar-los. Dic jo que o en un partit ja guanyat contra un equip molt fort o en un partit "sicológicament difícil" contra un equip més feble es podien haver donat 30 minuts amb confiança a Ilyasova o a Acker, encara que fos a veure que feien. És veritat que fallen molts llançaments, però Lakovic i Basile han fet "partidassos" amb percentatges de pena.

En el Barça de Dusko hi ha jugadors que poden fallar el que sigui i seguir jugant i jugadors que van a la banqueta al primer error, no entenc aquesta filosofia de col·legi de primària dolent, amb alumnes enxufats i alumnes als que el professor els té mania.
Quan surt un jugador és per que faci alguna cosa que l'entrenador té pensada o per mirar a veure que passa? No pot ser que tregui a Ilyasova que està tirant fatal i després el senti per què falla un triple, tothom ho sabia que fallaria! Si el treu serà per la defensa o el rebot, no? Ell ha de saber que pot esperar dels seus jugadors i fer-los servir en funció d'això, els moviments de banqueta han de respondre a una tàctica, no a càstigs i premis.
Ui! he fet servir un altre cop la paraula tàctica parlant del Dusko, val més que ho deixí córrer, estic desbarrant... he begut massa cava aquestes festes...

En fi, passeu un Bon Cap d'Any. El proper missatge no serà de basquet.