divendres, 16 de novembre del 2007

Basquet, el PAO - Barça d'ahir

Doncs a mi el partit del Barça de basquet d'ahir, em va agradar.

Penso que hi va haver només algunes coses negatives:

La primera, que vam perdre, i de deu, que és bastant si mirem la resta de partits del Panathinaikos a casa. Però aquesta va ser gairebé la diferència més gran en tot el partit, un bon tros vam estar per davant i fins l'últim moment semblava que podríem guanyar.

La segona, que els nostres exteriors no van fer gaire cosa, tots tenen uns percentatges de tirs de tres terribles, menys Lakovic, que gairebé no va tirar, amb un total de 4 de 25. I és que la defensa del PAO sobre els nostres exteriors va ser molt bona. Però la nostra defensa també va ser molt bona i en molts moments del partit se'ls veia ofegats, encomanats a Jasikevicius per tirar del carro (quina pena que em fa veure'l jugar contra el Barça).

El pitjor de tot va ser Fran Vazquez, conserva un bon tir de quatre o cinc metres, però se'l veu fora del partit, sense força, les pilotes se li escapen de les mans, fa males passades, psicològicament sembla fet pols.

Anem a les coses bones ... KASUUN!! Aquesta temporada està bé i sovint és el referent en atac. A més ahir tenia davant un equip molt bo amb un forat a la posició de cinc i va estar explotant aquest forat durant tot el partit. Bé aquí Ivanovic, sabia que podia fer mal i li van donar moltes pilotes. La defensa sobre els exteriors feia que no les pugues tornar a treure i se'n va haver de jugar moltes tot sol, amb bastant bons resultats. Però encara li falta, penso que ha d'arribar a ser molt més bo, passar més, tirar millor i cuidar-se més de les personals.

I els fitxatges d'aquest any? Acker i Ilyasova, muntats al tren de la bruixa de les rotacions de Dusko, van sobreviure bastant bé. Ilyasova lluitant moltíssim i Acker començant a intentar cosetes, tots dos aportant rebots i força contra un equip molt físic. El Pepe demostrant que les valoracions no serveixen per res, fent jugar l'equip i alimentant els pivots (El Kasun li farà un monument, sempre hauria de jugar quan està ell de pivot). El Morandais va començar molt bé però penso que va pagar les culpes de la ratxa del Saras... i el tren de la bruixa se'l va endur per sempre més.

I Basile, Roger i Trias? Doncs una altra cosa bona, fent un paper secundari i deixant el protagonisme als que han de fer que l'equip doni un salt de qualitat. Trias també va fer una cosa molt important: va demostrar que al Barça li fa falta un quatre.

Us imagineu el partir d'ahir amb en Saras anotant aquells triples vestit de blaugrana i el Batiste vestit igual, jugant amb en Kasun en lloc d'intentar defensar-lo? Somniar és gratis, fitxar no tant.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo no en sé gaire, de bàsquet...

Hola Orland,

Jo no en sé gaire, ni en l'aspecte teòric (que em sembla bastant complicat), ni molt menys en el pràctic (fotria les canastes en la meva pròpia cistella).

Crec que en una crítica és important destacar les coses bones i dolentes, perquè sempre n'hi ha de totes dues. Molts periodistes esportius hauríen d'apendre a no fer llenya de l'arbre caigut, ja es digui Rijkaard o Ivanovic.

Toni

Orland ha dit...

Ja ,ja, tampoc cal presumir d'ignorància, Toni. Jo mateix mai he entés una jugada de basquet més enllà del pick amnd roll, t'ho poden certificar els meus companys de basquet dels divendres, però hi ha coses que salten a la vista si has vist (ay) uns quants partits.
Estic segur que ets perfectament capàs de distingir la teva cistella de la de l'altre equip )la teva és la que els companys et peguen quan fiques la pilota).
Dels periodistes esportius val més no dir res, si tens un momoent passat per foro ACB i mira que hi diuen allà, allà sí que n'hi ha uns quants que en saben un munt de basquet. I em sembla que parlen també de futbol a "otros deportes".